Eseményeink
SZEPTEMBER 17

A „Szatmár-Bereg Akadémia” második találkozója Nagyarban

2019. szeptember 17-én a nagyari Luby Kastélymúzeum konferenciatermében került sor a Nyíregyházi Egyetem és a Szabolcs−Szatmár−Bereg Megyei Önkormányzat „Szatmár−Bereg Akadémia” közös műhelymunka-sorozatának második találkozójára. Dani Attila tárogatódallamai után a résztvevőket Vassné dr. Figula Erika rektor, dr. Kovács Zoltán rektorhelyettes, Baracsi Endre megyei alelnök, Bánóczi Lajos polgármester, valamint Kovács Sándor és dr. Tilki Attila országgyűlési képviselők köszöntötték.

 

A program keretében dr. Szép Tibor „Madarak monitorozása – a madarakért, a biológiai sokféleség megőrzéséért”, valamint dr. Dámné dr. Rácz Magdolna „Néprajzi elemek szépirodalmivá lényegülése Móricz Zsigmond novelláiban” című előadása hangzott el. Dr. Kiss Kálmán a Luby család nagyari örökségét, valamint a Luby-kastély épületét mutatta be, majd a résztvevők megtekintették a „Petőfi-hagyományok Szatmárban” című ismeretterjesztő filmet.

Kapcsolat

Luby Társaság

 

 

Székhely: 4400 Nyíregyháza, Alpár Ignác u. 45.

Fióktelephely: 4922 Nagyar, Petőfi u. 6.

 

Elnök: dr. Kiss Kálmán

E-mail: drkisskalman@gmail.com

A weboldalakon található összes tartalom – beleértve a képeket, a grafikákat, az egyesületi logót, a szöveges tartalmakat – a Luby Társaság tulajdonát képezi. Webdesign: THOMAS DESIGN - Krajecz Tamás www.tamaskrajecz.com

2017 - www.lubytarsasag.hu