Eseményeink
OKTÓBER 20

A „Petőfi szavalóversenyen” jártunk Koltón

Nagy nemzeti költőnk, Petőfi Sándor emlékére 6. alkalommal rendezték meg Koltón 2019. október 20-án a „Petőfi Sándor szavalóversenyt”. Immár hagyománnyá vált, hogy a Luby Társaság közreműködésével magyarországi diákok is részt vesznek a színvonalas versengésben. Idén a fehérgyarmati Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola és a tiszabecsi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola két-két diákja, Molnár Petra és Kelemen Zsombor, illetve Barta Bianka és Gubacsi Áron képviselte szatmári térségünket. A 18 tagú mezőnyben Kelemen Zsombor 3. helyezést ért el, a tanulókat a zsűri dicséretben részesítette és emléklapot kaptak. Dr. Borbély Balázs, a Luby Társaság titkára a zsűri munkáját segítette. A rendezvényt követően delegációnk elhelyezte az emlékezés koszorúját a Teleki-kastély kertjében található Petőfi Sándor−Szendrey Júlia-szobor talapzatán.

 

Köszönjük Némediné Nyíregyházi Ágota és Paládiné Póti Andrea tanárnőknek, Kiss Zsolt tanár úrnak és Máncsné Horváth Katalin intézményvezető-helyettesnek a részvételt a diákok felkészítésében, kísérésében, valamint a Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola vezetésének a közlekedés biztosítását!

 

(Fotók: dr. Borbély Balázs és Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola)

 

Kapcsolat

Luby Társaság

 

 

Székhely: 4400 Nyíregyháza, Alpár Ignác u. 45.

Fióktelephely: 4922 Nagyar, Petőfi u. 6.

 

Elnök: dr. Kiss Kálmán

E-mail: drkisskalman@gmail.com

A weboldalakon található összes tartalom – beleértve a képeket, a grafikákat, az egyesületi logót, a szöveges tartalmakat – a Luby Társaság tulajdonát képezi. Webdesign: THOMAS DESIGN - Krajecz Tamás www.tamaskrajecz.com

2017 - www.lubytarsasag.hu