No comments yet

„Petőfi Szatmárban” vetélkedő

2014. november 13-án a nagyari Luby-kastély a „Petőfi Szatmárban” vetélkedőnek adott helyet, amelynek általános iskolai résztvevői színes feladatok révén mutatták meg, mit tudnak a szatmári Petőfi-hagyományokról. A szatmári térség öt iskolájából, Tiszabecsről, Csaholcról, Cégénydányádról, Fehérgyarmatról és Mátészalkáról érkezett hat csapat feladatok során bizonyította alapos felkészültségét. Öröm volt hallgatni a kérdésekre adott válaszokat, a szavalatokat, nézni a színes kiselőadásokat és gyönyörködni a Petőfi-jelenetekben.

A vetélkedő emlékezetes marad a szervezők, a zsűri, s remélhetőleg a versenyző tanulók számára is, hiszen a megmérettetés nagyon jó hangulatban zajlott, a csapatok egymás produkcióit is nagy érdeklődéssel figyelték.

A résztvevők mindegyike ─ függetlenül az elért pontszámoktól ─ győztes lett, könyvjutalomban részesült. Remélhetőleg a jövőbeni vetélkedőkön is ilyen ragyogó felkészültséggel, lelkesedéssel és ötletgazdagsággal szerepelnek majd iskolásaink. Ez úton is szívből gratulálunk minden versenyzőnek!

Köszönetünket fejezzük ki a csapatokat felkészítő tanároknak, a zsűri tagjainak, a vetélkedőt szervező fehérgyarmati Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola igazgatójának, Varga László úrnak, tagtársunknak, valamint a verseny anyagát összeállító, a vetélkedőt levezető Kertész Ildikó igazgatóhelyettes asszonynak és természetesen a helyszínt biztosító Luby Interaktív Kastélymúzeumnak!

Comments are closed.